Living the Teachings

The Second Latin American Urantia Conference - Brazil - Guarulhos - SP - from 1 to 4 November 2018

ATTENTION - THE DEADLINE FOR REQUIRING A SPONSORSHIP TO PARTICIPATE IN THE CONFERENCE ENDS THIS WEDNESDAY AUGUST 22 AT 12:00 PM


The second Latin American Conference, for the Urantia Book readers, with the theme "Living the Teachings", will focus on how we can live and put into practice the teachings from "The Urantia Book". Our program addresses how to uplift and enrich our personal lives and contribute to an improvement in the living conditions of humanity. We will be welcoming participants from more than 15 Latin American countries and other parts of the world. The event will be conducted with simultaneous translation, audio and video, in three languages: Portuguese, Spanish and English. It will also be possible for those who cannot attend personally to connect virtually in any of the three languages.

This gathering takes place in Brazil this year, in the city of Guarulhos (São Paulo), from November 01 to 04. The conference program will feature lectures, work groups and activities for us to learn, discuss and clarify our understanding of the teachings contained in "The Urantia Book". The schedule is designed to allow free time for building friendships with other readers and other cultures of our civilization. It is also a unique opportunity for leaders and teachers to develop ideas and projects to promote and disseminate "The Urantia Book", and how to support our student communities. There are sponsorship programs for participants with financial limitations.

Come, join us, sign up for this celebration of love and friendship; we await you with open arms to jointly advance, one step further, in the fulfillment of the will of our Universal Father.




Conference place:


Hotel Monaco

https://www.monacohoteis.com.br/

(11) 2463-7200 / 7222

For assistance please contact Enrique Traver +55 41 99979-0902

reservas@monacohoteis.com.br

Guarulhos - SP - Brazil


Event Organizer:


Urantia Associação do Brasil

http://www.urantia.org.br


Sponsors:


Urantia Foundation
Urantia Foundation
TruthBook
TruthBook
Urantia Association International
Urantia Association International
Urântia Associação do Brasil
Urântia Associação do Brasil

Schedule

01 NOV - 04 NOV
14:00
Check in

check-in in the hotel, recreational activities, socializing and inter-acting.

19:30
Dinner

Dinner must end up to 21:00 in order to start up the new item on the agenda.

21:00
Socializing

Socializing with a short coffee.

23:00
Closing the Day

06:30
Breakfast

Breakfast ending 08:25.

07:30
Meditation

Meditation for those who like it. Please show up in the room ... 5 minutes prior to beginning to not disturb people after started. Ends at 08:00.

08:30
Opening 2nd E.L.A. - 2018

Opening the conference - Presentation of the ceremonialists, vídeo, words from UAB president, prayer, words from Latin America coordinator, words from UAI president, program and conference dynamics.

10:00
Things, meanings and values (marcos Dalmolin)

Lecture 1 - with 45 min + 15 min questions & answers.

10:45
Questions & Answers

15 min for questions and answers about Lecture 1.

11:00
God`s call to action (Chris Wood)

Lecture 2 - with 45 min + 15 min questions & answers.

11:45
Questions & Answers for the Lecture 2

Questions and Answers from the audience for the Lecture 2 - 15 Min.

12:00
Closing the first morning day

Closing the first morning day, video, prayer, announcements.

12:30
Lunch

Lunch ends 13:50.

14:00
Opening afternoon of the 1st day

Prayer, video.

14:15
Self-control: The path to divinity

Lecture 3 - with 45 min + 15 min questions and answers.

15:00
Questions & Answers for the Lecture 3

15 min Questions & Answers about Lecture 3.

15:15
Prayer and the strengthening of Faith (Jeannie Vasquez)

45 min Lecture 4 + 15 min questions and answers.

16:00
Questions and Answers Lecture 4

15 min for questions and answers about lecture 4.

16:15
Coffee break

30 min break for a coffee.

16:45
Activity

18:00
Closing 1st day activities

15 min closing 1st day activities - video, announcements and prayer.

19:15
Dinner

Dinner up to 20:25.

20:45
Recreation

Recreation y socializing.

06:30
Breakfast

Breakfast ends at 08:25.

07:30
Meditacion

Meditation only for those who are interested. Please show up at room ... 5 minutes prior to the beginning to not disturb after exercise has initiated.

08:30
Opening of the 2nd day

Video, prayer, notes and 2nd day program overview.

09:00
What is the mission of the Urantia Book student? (Enrique Traver)

Presentation of the theme for the first debate of the day, debates will be done by study groups. 15 min for the theme presentation. 1:10 for debates within the study groups (up to 10:30).

10:30
Socializing and chat

Groups that have finished their task can get together for a coffee and chat until 11:00 when shall be back in the conference room.

11:00
Groups conclusion for the 1st exercise

Each group will have 5 min to present their conclusions about this 1st exercise. This morning only the odds or even groups will make their presentation. We will sort who will be presenting.

11:40
Summary of exercise 1 conclusions

The leader for exercise 1 will provide for an overall conclusion for this exercise.

11:50
Closing 2nd morning

Closing 2nd morning - video, prayer and announcements.

12:00
Lunch

Lunch ends at 14:00.

14:00
Opening the 2nd afternoon

Opening the 2nd afternoon - video, prayer and announcements.

14:10
The Eyedropper, spoon and shovel (Lourdes Burga Cisneros)

15min for presenting the theme. 1:10 for debates within the groups. 15min for getting organized.

15:45
Coffee & Socializing

Coffee and chat for those who completed their group debate. Everyone to be back in the conference room by 16:15.

16:15
2º exercise groups debate conclusion

Video, announcements and organization. Each group shall present their conclusions for exercise 2, except those that have done presentation in the morning.

17:10
Conclusions summary for the 2º exercise

Summary of the conclusions by the exercise leader.

17:40
Closing 2nd day

Closing the studies of the 2nd day - video, announcements and prayer.

19:00
Dinner

Dinner ends at 20:35.

20:45
Recreation

Recreation and socializing.

06:30
Breakfast

Breakfast ends at 08:25.

07:30
Meditation

Those who want to participate shall be present in the room ... 5 minutes before beginning to not disturb those who have already initiated.

08:30
Opening the 3rd day

Opening the 3rd day - Video, prayer, announcements and overview for the day.

09:00
Study groups (Wilson de Leon Naranjo)

How to form, create and sustain study groups.

11:30
Closing the 2º Latin American Urantia Conference

Closing the event - Words from the Latin American Coordinator. Words from the UAI President. Words From the UAB President. Prayers. Final announcements.

12:00
Lunch

13:30
Check-out

Countdown

  • 0

    Days

  • 0

    Hours

  • 0

    Minutes

  • 0

    Seconds